Bezichtiging inplannen?

Materialen en eigenschappen

Bij Buitens hebben we de doelstelling om 100% circulaire huisjes te bouwen. Voor ons betekent dit dat alle onderdelen van het huisje vervangbaar zijn en bij demontage herbruikbaar of recyclebaar.

Ieder huisje is zo ontworpen dat het niet alleen stevig en snel te bouwen is, maar dat het ook weer makkelijk uit elkaar te halen is. Wij werken alleen met droge verbindingen. Dat wil zeggen dat we onderdelen niet verlijmen, maar schroeven, tacken of nieten. Een Buitenshuisje is daardoor ook eenvoudig te repareren, alle onderdelen kunnen vervangen worden.

De ruggegraat van onze huisjes is opgebouwd uit houten spanten. De modulaire en oersterke manier van ‘spantbouw’ hebben we afgekeken van de onverwoestbare en bijzonder snel te bouwen romneyloodsen. Wij gebruiken hiervoor alleen Europees FSC hout.

Alle huisjes zijn geïsoleerd met 14 cm schapenwol of 14 cm houtvezel, beide 100% herbruikbaar. Met deze isolatie weten we een Rd-waarde van tussen de 3.78 en 4.0 te halen. De isolatielaag wordt aan de binnen- en buitenkant ingepakt met damp-open folies, die zorgen er voor dat het huisje kan ademen.

Het dak is gemaakt van stalen verzinkte golfplaten voorzien van een anti-condenslaag aan de onderkant. De buitengevel is bekleed met gebeitste houten douglas planken.

Om voldoende frisse lucht te garanderen, zijn alle Buitenshuisjes standaard voorzien van een ventilatierooster en bij een keuken monteren we daarnaast altijd actieve luchtafzuiging naar buiten. Zo blijft het binnenklimaat aangenaam. We gebruiken HR++ glas in onze houten kozijnen, ramen en deuren.

Het hele Buitenshuisje is takelbaar. We zetten het in onze werkplaats in Utrecht in elkaar, zetten het op een aanhanger en plaatsen het in zijn geheel op de fundering. De fundering bestaat uit roestvrijstalen schroefankers.

De ontwikkelingen staan nooit stil bij Buitens. Als we een nieuw materiaal ontdekken dat onze huisjes nog beter of circulairder kan maken, dan kiezen we daar voor. Buitens ontwerpt en bouwt voor de toekomst.

Beschikbare kleuren

Constructie

Vuren balken 44x145mm

Door stijgende grondstofprijzen hebben we het Buitenshuisje eind 2022 helemaal opnieuw ontwikkeld en ontworpen. Zo hebben we de constructie welke nodig is om het huisje van onze werkplaats naar locatie te transporteren uit het frame gehaald, dit is nu een los object. Zo weten we veel geld te besparen.

Ook is het hout uit Europese FSC (productie)bossen

  • Materiaal: Vuren (fijnspar)
  • FSC Mix 70%
  • Herkomst: AAA

Schapenwol 140mm.

Wil je het hele jaar door kunnen verhuren? Met de 140mm (!) dikke schapenwol isolatie weten we het perfecte klimaat te bereiken voor de koude winter en hete zomers. Het is 100% ecologisch en duurzaam. Schapenwol is damp open, vochtregulerend, brandt het niet, isoleert geluid en het zuivert de lucht. Isolena kiest zeer bewust voor scheerwol van schapen die worden ingezet voor natuur en landschapsbeheer in Europa

  • ISOLENA Optimal Plus
  • Dikte: 140mm
  • Rd=6.54


Link naar de brochure

Toggle Content
Toggle Content
Toggle Content

Afwerking

  • douglas
  • FSC
  • Holee

 

Merk: AAA
Herkomst: AAA

Het Buitenshuisje gaat lang mee, heeft weinig onderhoudt nodig en …? Mede dankzij het stalen dak.

We kunnen ook mooie kleurtje bespreken samen.

Toggle Content
Toggle Content
Toggle Content

Inrichting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Toggle Content
Toggle Content

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Leave your details below and receive a discount coupon in your inbox